NL / EN
Hero
↵ Back to the homepage

Please note
This offering is only available in Dutch.

Education

Onderwijsprogramma VR Time Machine in samenwerking met STRP

Hoeveel jaar bestaan de aarde en het universum? En hoe lang zijn wij mensen er eigenlijk al? Als we zien hoe oud ons universum is, dan zijn wij mensen maar relatief kort op aarde. Ook dromen die wij hebben over de toekomst zijn op korte termijn als je het in het diepe tijdperspectief plaatst.

In het onderwijsprogramma van VR Time Machine gaan we écht lange termijndenken, tot een paar miljard jaar verder. Om precies te zijn tot het opbranden van de zon. In het spraakmakende Evoluon zijn leerlingen tijdreizigers die miljarden jaren vooruit reizen en ontdekken en bedenken hoe de wereld er dan uit kan zien. Leerlingen beleven een spectaculaire tijdreis in de Virtual Reality ervaring van VR Time Machine, ontwikkeld door Next Nature in samenwerking met kunstenaars Floris Kaayk en Maze de Boer. Samen onderzoeken en verbeelden ze de verre toekomst. Leeft de mens over een miljard jaar nog? Neemt de natuur het over? Of technologie, of is alles versmolten? En hoe worden wij goede voorouders van mensen, de natuur en technologie van onze toekomst?

Ga voorbereid op reis.

Ter voorbereiding op het bezoek aan VR Time Machine en de workshop die we daarbij aanbieden, kun je op school aan de slag in de online leeromgeving.
Explore is de fase voorafgaand aan het bezoek. Je vindt lesopdrachten voor de vakgebieden SCIENCE, ART, PHILOSOPHY waarmee de leerlingen zich kunnen voorbereiden op hun tijdreis. Na het bezoek en de workshop in het Evoluon vind je onder Engage de lesopdrachten waarmee leerlingen reflecteren op hun ervaringen in de tijdmachine en nadenken over een nieuw begin.

Voor wie

Alle leerjaren en niveaus voortgezet onderwijs. Erg geschikt voor Natuur & Techniek, Cultuur & Maatschappij, Aardrijkskunde, Algemene Natuurwetenschappen, Beeldende vakken, CKV, Kunst en Filosofie.

Wanneer

1 t/m 28 februari 2022
Dagelijks van 08:30-11:00 en 11:30-14:00 uur.

Minimaal 20 en maximaal 30 deelnemers per tijdslot.

Waar

Evoluon Eindhoven
Noord Branbantlaan, Strijp 1 A, 5652 LA Eindhoven

Kosten

€ 15,- per deelnemer.
Betaling per factuur of CJP.

Dit programma wordt volgens de dan geldende maatregelen coronaproof georganiseerd.

Aanmelden

Kan tot en met 24 december 2021 via deze link.

Contact

Shirley Hendrikse (STRP)
shirley@strp.nl
040-2367228

Nederlands: https://www.strp.nl/nl/onderwijs
English: https://www.strp.nl/education